Wirsén; Stina; Vem bestämmer?; 2006

Vem bestämmerAv Stina Wirséns alla böcker är kanske Vem bestämmer? den mest träffande för oss föräldrar. Den börjar med Stora Nalle som läser en saga för Lilla Nalle. När boken är slut så tycker Stora att den är slut och Lilla att den bara börjar om igen. Stora vill att Lilla ska sova men Lilla är pigg och vill inte sova. Osv.

Den som läst flera böcker av Wirsén vet att Lilla är Nalle och Nalle är en hon. Stora är Nalles mamma eftersom hon har rosa näsa. Men det är det enda som bestämmer könen på de oformliga, men otroligt charmiga nallarna i Vem-böckerna. I vår familj älskar både barn och vuxna den här och andra böcker av Wirsén.

Läs mer: Adlibris, Bokus

2 kommentarer

  1. De där böckerna är briljanta och täcker in så många ämnen som är så viktiga för oss alla, oavsett ålder. Samt lite läskiga i bland när blodet sprutar eller Lilla kommer bort i mataffären (och där det är HELT ok att bita den otäcka fågeln som vill ha med Lilla bort… mamma-läskigt så det förslår den där sistnämnda…).

    1. Oj, den har vi inte läst, men funderar på att köpa. Förstår att det är läskigt för föräldrarna! Annars gillar jag Vem sover inte där föräldrarna har fuffens för sig när de borde sova 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.