Recension: Henry, Emily; Min lyckliga plats; 2023

Min lyckliga platsJag satt och skrev en text för Kulturkollo och insåg att jag hade missat att skriva om Min lycklig plats av Emily Henry. Det måste jag givetvis genast gör något åt. Emily Henry är en av mina favoritfeelgoodförfattare och jag tyckte mycket om hennes senaste, En lustig historia. Böckerna är utgivna på Lavender lit.

Harriet och Wyn har gjort slut, men låtsas inte om det för sina vänner. De ska alla ses en sista gång i en sommarstuga som ska säljas. Stugan ligger i Maine och tillhör familjen till en av vännerna. Det är Harriets lyckliga plats och hon är helt bedrövad över att hon inte ska få återkomma dit. När boken börjar förstår vi att det finns mycket mellan Harriet och Wyn som är outrett och attraktionen dem emellan finns fortfarande kvar och är stark.

Jag tyckte inte lika mycket om Min lyckliga plats som jag tyckte om Strandläsning. Efter debuten verkar Emily Henry inte komma upp i samma klass, något som jag med facit i hand vet att hon kommer att göra. Det är ändå en helt ok feelgood, som ger både sommarkänslor och som kan få dig att drömma romantiska drömmar. Ibland är det just det man vill ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.