Recension: Henry, Emily; En lustig historia; 2024

En lustig historiaBoken jag läste i bilen klockan fem på morgonen på Rügen för att jag inte ville lägga mig i ett illaluktande tält, var En lustig historia av Emily Henry. Jag har tidigare tyckt mycket om henne böcker och såg därför fram emot den här. Jag har dessutom sett att många har tyckt extra mycket om just denna. Den är utgiven på svenska på Lavender Lit.

Efter sin blivande makes svensexa blir Daphne dumpad. Hennes fästman Peter kommer fram till att han egentligen vill ha sin barndomsbästis Petra. För att lösa situationen snabbt flyttar Daphne in hos Petras ex Miles, men de har inget gemensamt så de undviker helst varandra. Långsamt börjar Daphne förstå att hela hennes liv är uppbyggt kring Peter och efter en oväntad och blöt utekväll med Miles får hon för sig att de ska låtsas som att de är tillsammans.

Det händer något med Miles, men framförallt händer det något med Daphne själv. Från att bara hoppas på att kunna lämna det lilla samhället där hon bor till att faktiskt förstå att det går att skapa sitt eget liv, är det långt. Men hon får hjälp av Miles och sakta med säkert börjar hon bygga upp ett nytt liv, som hon väljer själv.

En lustig historia var Emily Henrys bästa sedan Strandläsning. Jag har inte tyckt att hon nått upp till den nivån igen, men nu gjorde hon verkligen det. Jag tyckte att den var fin och det var roligt att vänskapen fick stå i centrum, även om kärleken och passionen också fanns där. Emily Henry balanserar också bra mellan kärlek, sex och vänskap. Det blir aldrig för detaljerat, men det går att känna hettan ändå. Mycket bra bok att lyssna på (och förmodligen även att läsa, men det har jag inte gjort). Den lyste upp min morgon på DDR-campingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.