Feministbrud på kulturjakt på Rügen

Soluppgång över Rügen

Soluppgång över Rügen. Varför jag har fotat en soluppgång får du läsa i nästa inlägg. Juli 2024.

Om vi hade ett mål på resan så var det Rügen. Fast vi hade inget mål, alla stopp var ställen vi önskade besöka. På Rügen stannade vi två nätter, en natt i tält och en natt på ett litet mysigt golfhotell mitt på ön. Rügen är känt för sina vita klippor och långa stränder. När man färdas med bil ser man dock bara skog. Huggs skogen ner, försvinner landskapet ner i havet, så det är en bra sak med träd.

Man ska alltid ha med sig en påse badkläder när man turistar på Rügen sa en vän till mig som vet hur mycket jag älskar att bada. Det var varmt i vattnet, runt 20 grader, så vi badade varje dag. Det var underbart! Lite svårt att gå i på något ställe, men på de stora lättillgängliga stränderna var det underbart fin sandstrand. Favoriten var när vi bara stannade där det såg fint ut och gick ner för ett dopp.

Königstuhl på Rügen

Königstuhl är ett av Rügens stora landmärken. Det betyder kungastol och är en stor vit kalkstensklippa. Den här bilden har Hugo tagit. jag klarade inte av att luta mig över räcket. Det var dock mycket fint arrangerat med en bro ut så att man kunde se klippan. Det fanns en knagglig väg under bro, kunde vi se, och den tog oss antagligen ner för berget. Det kändes dock betydligt mer osäkert än att gå på en bro med räcken. Jag var imponerad. Det var både säkert och störde inte naturen så mycket.

Kap Arkona

Kap Arkona ligger i en annan nationalpark på Rügen och det var lite av en besvikelse. Man kom aldrig riktigt nära vattnet om man inte gick en lång promenad längs med klipporna. Gjorde man bara den turistiga varianten fick man gå upp i en fyr för att se något. Jag stod i dörröppningen och gick inte runt fyren. Dock jag som tagit bilden!

Binz

Binz

Vi var en snabbis i Binz, den lite mer stilfulla delen av Rügen. Här kan du bo lyxigt i gamla sekelskiftsvillor och bada på den vackra stranden. Det sistnämnda kan du dock göra på fler ställen, med mindre folk. Binz är en gammal kurort. Vi skyndade oss härifrån efter ett dopp i havet, eftersom det såg ut att komma regn. Det gjorde det dock inte.

Prora

Prora

Prora

Prora var det stora semesterkomplex som Hitler började bygga. Det är världens längsta byggnadskomplex, men det färdigställdes aldrig. Det är idag till viss del renoverat och innehåller både lyxlägenheter och hotell. Det gamla och förfallna är också bevarat. Det finns även ett museum som vi besökte i en tämligen hemsk byggnad. Vägen till stranden var inte så imponerande, som ni ser ovan. Vi var vid de förfallna delarna och det ser förmodligen helt annorlunda ut vid lyxhotellet, som har pool utanför.

DDR-camping

Vi DDR-turistade lite extra, men mer om det imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.