Recension: Westerholm, Barbro; Om att aldrig ge upp; 2021

Om att aldrig ge uppBarbro Westerholm har gett ut sina memoarer, Om att aldrig ge upp, berättade för journalisten Ingrid Kinne Lindgren. Jag och Barbro har under många år varit verksamma i samma parti och jag har under en kortare tid jobbat med ledamotsstöd i riksdagen till Barbro. Idag träffas vi på somrarna då vi båda tillbringar mycket tid på Landsort i Stockholms skärgård. Boken är utgiven på Bazar. 

Barbro Westerholm är den äldsta ledamoten i Sveriges Riksdag och hon kämpar idag främst för det hon kallar årsrika personer. I boken Om att aldrig ge upp, berättar hon om alla de kamper hon först genom åren. Mång har hon vunnit, men andra har inte vunnits än. Det är så hon ser det. Vissa frågor är maratonlopp, som ska vinnas i framtiden. Det som många känner Barbro ifrån var när hon 1979 fick påhälsning på Socialstyrelsen av ett antal homosexuella som krävde att sjukdomsstämpeln skulle bort. Hon lovade på stående fot att fixa det och så var det med det, sjuksdomsstämpeln togs bort.

Jag förstår att Barbro vill berätta så mycket som möjligt och lägga fokus på det som hon tycker är viktigt eller inte fått tillräckligt med uppmärksamhet. Jag hade dock önskat att hon hade dröjt sig kvar vid några viktiga saker såsom de homosexuella på Socialstyrelsen eller hennes kamp mot aids. Nu blir det rättvist fördelat över tid och vi får lite glimtar av allt. Lite mer av vissa saker hade inte skadat.

Barbro Westerholm är en av Folkpartiet/Liberalernas stora profiler. Hon har gjort otroligt mycket för partiet och det kommer att kännas tomt nu när hon lämnar efter valet. Men att någon lämnar vid 89 års ålder, måste ju också ses som helt ok. Barbro är lite mer till vänster än vad jag själv är, men ändå är många av hennes politiska segrar sådana segrar som jag verkligen tackar henne för.

Om att aldrig ge upp är en lättläst, övergripande och mycket intressant biografi över en politiker och läkares liv och gärning. Nästa sommar på Landsort ska jag berätta för Barbro att jag läst boken och prata om de mest intressanta delarna. Det ser jag fram emot!

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • Barbro17 november, 2021 kl. 08:51
  • Svara

  Jovisst kunde jag berättat mer om allt möjligt men en intervjubok under pandemin då dagarna blev mer fyllda av kampen mot de isolering årsrika utsattes för och mycket annat, då blev det så här.
  Men Ingrid och jag planerar en förtsättning och då kanske vi fyller på med det som en del läsare efterlyst.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna18 november, 2021 kl. 08:59
    Författare
   • Svara

   Det är ju fantastiskt! Jag tyckte om boken ändå, såklart. Mycket fint att få höra om alla dina kamper som du vunnit efter mycket strid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.