Vem får nobelpriset i litteratur 2021?

Feministbiblioteket nobel

Jag har läst alla nobelpristagare i litteratur och detta firades med pompa och ståt på bloggen i december 2019. Idag annonseras vem som får priset 2021. Det går såklart inte att göra en repris och gissa rätt på vem som får nobelpriset i litteratur 2021, som jag gjorde 2015 när jag gissade på Svetlana Aleksievitj., men jag tänker ge er några förslag på namn som Svenska Akademien skulle kunna säga i eftermiddag.

Jag tror att det blir en man som får det i år och jag har läst Amos Oz och var mycket imponerad, så jag skulle inte bli besviken om det blev han. Jag har också sett Yan Lianke förekommer i snack och han är en riktigt spännande författare. Jag kommer dock idag att ”gissa” på kvinnor, eftersom det lite är den här bloggens uppdrag.

Anne Carson leder tydligen bettingligor, men jag har svårt att tro att det går till en nordamerikansk kvinna i år igen. Jag tror inte att Margaret Attwood eller Joyce Carol Oates någonsin kommer att få det och Nawal el Saadawi dog tidigare i år. Som tur är finns det många, många fler kvinnor som är väl så kvalificerade.

Tre kvinnor som borde kunna få nobelpriset i litteratur 2021

Jamaica Kincaid: Visserligen ytterligare en nordamerikansk kvinna, men färgad och med rötterna i Karibien. Hennes böcker handlar ofta om Antigua, där hon är född, eller andra öriken i regionen.

Ljudmila Ulitskaja: En rysk kvinna har aldrig fått nobelpriset i litteratur. Kanske är det dags i år?

Han Kang: Sägs vara för ung men hon skulle kunna överraska. Dessutom är det kanske på tiden att priset går till en asiatisk kvinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.