Värmebölja och semester – julisummering 2018

Familjebild från Läckö 2018

Familjebild från Läckö. Juli 2018.

Juli har varit fantastisk! Några får arbetsdagar innan semestern drog igång. Sedan semester mitt i värmebörjan. Om man bortser från klimatförändringar och annat att oroa sig för så har det varit underbart för oss personligen. Vi har varit på Landsort, i Norrland, hos mina föräldrar i Lidköping och på Landsort igen. Vi har lattjat runt på Skara Sommarland, gått på insektssafari och kört massor av båt. Hugo har lärt sig simma och dyka från ettan och maken har hoppat tian (han kunde ju inte vara enda vuxna i familjen som inte gjort det…). Läsning har det blivit lite mindre av, men sådant är småbarnslivet på semestern. På slitet har Selma börjat tackla värmen allt sämre, men nu fläktar det på oss och hon mår bättre.

Månadens läsning

Jag försökte läsa mer avslappnat på semestern, men lyckades inte med det. Jag fastnade i lite tröglästa hyllvärmare, men på slutet fick jag tag på en deckare så nu ska det väl lossna i augusti. Några e-böcker har räddat mig från slösurfning vid nattning och vid passande av sovande barn på exempelvis stranden.

Månadens språk: Juli månad var det afrikaans som stod på agendan och jag passade inte på att läsa hyllvärmaren Aagat. Jag läste istället Expeditionen till baobabträdet av Wilma Stockenström.

Nobelpristagare: Jag läste Salvatore Quasimodo, som jag tänkte läsa förra månaden.

Jorden runt: I juni gav jag mig på att läsa något från alla oceaniska länder och den utmaningen har jag fortsatt med. Det kommer snart en sammanfattning om den. Jag har inte läst några andra nya länder, men har köpt på mig några elektroniska titlar på Kindle.

Hyllvärmare: Två utläsa hyllvärmare, Det här är vår tid av Fanny Härgestam och Att skriva av Stephen King. Tio totalt och tolv på ett år verkar bli lätt i år. Bra där!

Språkutmaningen: Jag har kvar en på norska, en på danska och två på tyska. Lika många som efter förra månaden.

Tema mansrollen: Eventuellt kan jag räkna in Where the hell is Tuvalu? här eftersom den är skriven av den brittiska juristen Philip Ells och handlar om det samhälle han möter och den avsaknad av familjerätt som fanns där. Det är inte en klockren bok på temat, men den innehåller ifrågasättande av mansrollen. Perspektivet är en utomstående som ser på ett annat lands kultur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.