Två fina böcker från någon som tänker på mig

Böcker från Thailand

Idag när jag kom tillbaka till jobbet låg det två böcker från mitt skrivbord. Det var omtänksamma Rudi som hittat något han trodde att jag skulle gilla på sin semester i Bangkok. Jag blir så rörd när folk tänker på mig när de är inne i en bokaffär. Jag frågade Rudi innan jul om han visste någon thailändsk författare som jag borde läsa (han har bott där i många år och pratar thai, så jag tänkte att han var rätt person att fråga). Det visste han!

Kukrit Pramoj var det främsta tipset. Hans bok Four regins ska vara en av Thailands mest kända romaner. I centrum för romanen står Phloi och hennes familj och boken är en inblick i Thailands historia på 1900-talet sett från regentens sida. Författaren har själv varit premiärminister i Thailand på 70-talet.

Sedan fick jag en bok om en kvinna som varit prostituerad, Miss Bangkok. Bua Boonmees berättelse om hur hon flydde ett oönskat äktenskap och slutade i go-go-barerna i Patpong, ska enligt baksidestexten, förändra min syn  på prostitution för alltid. Det låter verkligen lovande!

Tack Rudi, för de fina böckerna! Jag ska läsa dem båda under året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.