Tematrio v 43 – Kroppsdelar

Jag har ju varit sjuk, men veckans fråga från Lyran var så kul att jag var tvungen att svara nu några dagar senare när jag mår bättre. Titlar med kroppsdelar är veckans tema. Här är mina böcker:

Det blödande hjärtat av Marilyn French: Jag passar på att föra fram ännu en bra bok av en av mina favoritförfattare. Det blödande hjärtat är en roman med många samtal mellan en feminist och en otrogen manschauvinist som förälskat sig i varandra.

Mitt förbjudna ansikte av Latifa: Ett förfärligt levnadsöde beskrivit av en medioker journalist, vi har läst det förut. Jag har fått mycket kritik av min sågande recension (som ni kan se bland kommentarerna). Jag menar att man måste kunna tycka att en bok är dåligt skriven och därför sågar den, även om ämnet är viktigt. Vad säger ni andra? Är jag för hård?

Fittstim av Linda Skugge mfl: Den stora feministiska genombrottsboken i Sverige. Den är inte så analyserande och djup som Under det rosa täcket, men ett startskott för den tredje feministiska vågen. Och det är inte så lite skulle jag säga. Idag kanske boken inte är så feministiskt radikal, men det är ett tidsdokument som alla borde läsa.

2 kommentarer

  1. Hos dig var det tre böcker spm jag inte läst!

    1. Fittstim beordrar jag dig att läsa 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.