Stål av Silvia Avallone

StålStål av Silvia Avallone ingår i Lyrans Jorden runt-resa och den har jag redan läst. Jag har sett att flera andra lägger ut recensioner i repris, men jag ska inte göra det av Google-tekniska skäl. Däremot kommer här ett lite smakprov och länk till den ursprungliga recensionen:

Drömmen om Elbas vita stränder är en avlägsen dröm, även om ön ligger så nära att de kan se den. Anna och Francesca är snyggast och populärast på stranden i Piombini, stranden som varken rensats från tång eller skrot. Men allt håller på att förändras. Till hösten ska Anna plugga på gymnasiet och Francesca på yrkesskola. Dessutom vill Francesca inte röra vid killarna som är så kära i henne. Hon vill röra Anna. 

Läs hela recensionen här.

Det är en fantastisk bra bok som jag varmt rekommenderar alla att läsa!

7 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Ja-a, den är mycket bra!

 2. Jag tyckte också så bra om boken!!

 3. Ja, visst är den underbar! Jag blev helt uppslukad 🙂

 4. Jag är nog en av de få som inte blev uppslukad av boken.

  • Hanna1 oktober, 2013 kl. 10:00
   Författare
  • Svara

  Jag tyckte att den var fantastisk! Den innehöll så mycket och manade verkligen till eftertanke.

 5. Jag tyckte också om den. Håller med om att den fick en att fundera över många saker. Och jag tycker att det dyker upp saker i efterhand, kanske beror det på att vi ”pratar” om den men jag tror också att det är en sån bok.

   • Hanna1 oktober, 2013 kl. 09:50
    Författare
   • Svara

   En kombination säkert. Jag tyckte om det komplexa i huvudpersonerna att de var ganska otrevliga, men ändå hade en egen sorg och längtan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.