Snart är EU-läsningen i mål!

EU:s medlemsstater i form av en blomrabatt i Riga 2009

Snart är EU-läsningen i mål och det är nästan så att jag inte kan fatta vilket gediget jobb jag har gjort med att plöja europeisk (kvinno)litteratur. Den sista boken jag läser, för landet Österrike, är på tyska och i gotiskt typsnitt så den är lite seg trots sina 97 sidor.

När jag är klart och redovisat EU:s alla 27 medlemsländer (det är ju 28 medlemsstater, men jag har inte med Sverige i utmaningen). Jag tänkte avsluta pampigt med listor och boktips och utlottning av böcker och jag hoppas att det finns dem som gärna vill vara med och bidra.

Vilket är ditt bästa europeiska tips? Jag har ju läst alla EU-länder, men Europa är också större. Vad finns det för bra litteratur från resten av Europa? Jag har fokuserat på kvinnor för att det är min bloggs nisch, men vad finns det för bra europeiska böcker skrivna av män som man bara inte får missa?

Har du några idéer om vad du skulle vilja läsa om eller bidra med under en europeiska temavecka på bloggen så hör av dig!

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323

  Åh, du måste bekanta dig med Bosniens kvinnliga författare, främst tänker jag på Zlata Filipović vars bok Zlata’s diary finns översatt till engelska!

  1. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
   • Hanna17 januari, 2016 kl. 08:54
    Författare
   • Svara

   Du anar inte vad tacksam jag är för den här kommentaren! Jag har SÅ länge letat efter kvinnliga författare från Balkan och typ de enda jag hittar är från Kroatien. Ska genast beställa den boken! Har du fler tips från Bosnien så blir jag jätteglad! Kan läsa på nordiska språk, engelska och tyska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.