Seminarium om sexhandel med barn

Panelsamtal om barn och sexhandel

Det var inget upplyftande seminarium jag var på idag. Det var ett releaseparty för Caroline Engvalls nya bok Skuggbarn. Den handlar om barn som säljer sex och män som köper sex av barn.

I panelsamtalet som ni ser ovan (ja jag vet, helt urusel bild) deltog Monica Nebelius, domare, Simon Häggström, polis, Åsa Landberg, psykolog och Ulrica Stigberg, präst. Caroline Engvall var moderator.

Jag tyckte att polisen Häggström var den som hade det mest intressanta att berätta. Han och hans kollega Sanna är de enda i hela Sverige som jobbar med uppsökande verksamhet när det gäller barnprostitution. De letar bland annat efter annonser på nätet där unga tjejer och killar säljer sig. De jobbar i Stockholm och ser de annonser från barn i andra delar av landet kan de inte göra något. Sedan berättade han också att de kan hitta barn, men sedan finns det ingen socialsekreterare som tycker att det är angeläget nog att ta emot dem. Idag har de byggt upp ett nätverk av personer de vet alltid engagerar sig. De går inte längre genom de officiella kanalerna. Han hyllade också det moderata socialborgarrådet Anna König Jerlmyr för att vara den enda politiker han träffat som satt ner foten och är beredd att göra något åt det.

Nu ska jag skriva en recension på Skuggbarn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.