Semesterutmaningen: Spanien

spaniens flagga

Jag har inte läst mycket från Spanien; några nobelpristagare, en mycket dålig bok om fyra generationer kvinnor och så Carolos Ruiz Zafon som visserligen är en stor favorit.

Nu stundar två semestrar till Spanien så det är hög tid att jag läser mer spanskt. Jag och min man ska fira tio år tillsammans i Barcelona den 14 februari (utan barnet) och i juni åker hela min familj till Mallorca för att fira min pappa som fyller 70.

Jag vill helst läsa böcker från Barcelona och Mallorca och helst kvinnor. Jag har två nya Zafon (som är man) på att-läsa-listan (den första har jag redan läst halva av) och beställt en bok av Barcelonaförfattaren Carmen Laforet. Från Mallorca har jag inte hittat någon kvinnlig författare, men jag har kanske inte letat tillräckligt?

Jag behöver med andra ord tips! Vilka spanska författare måste jag läsa? I vanlig ordning, helst kvinnor.

Denna utmaningen är lite lös i kanterna, men jag hoppas att ha läst fem böcker (inklusive manliga författare) när jag kommer hem från Mallis i slutet på juni.

2 kommentarer

1 ping

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  Hade ett liknande läsprojekt förra året… Spanska samtida romaner…
  http://bocker-emellan.blogspot.se/2013/04/spanska-topplistor.html

  Senare samma år läste jag Maria Duenas Tiden däremellan som jag tyckte mycket om!
  http://bocker-emellan.blogspot.se/2013/08/tiden-dar-emellan-av-maria-duenas.html
  Maria Duenas får en ny bok utgiven på svenska till sommaren som jag ser fram emot.

  En bok jag inte läst men vill läsa är Dulce Chacons Den sovande rösten. Om kvinnorna i Francos fängelser. Den kanske är något för dig!

  Jag fann tyvärr färre spanska samtida romaner i svensk översättning än jag förväntade mig…

  Spännande att följa din utmaning. Jag hoppas på boktips för egen del!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453
   • Hanna26 januari, 2014 kl. 10:13
    Författare
   • Svara

   Åh tack för alla tips, Boel! Det var precis något sådant jag behövde! Jag ska samla ihop mig lite och återkomma med en läslista om någon vecka. Detta är ju inte precis den enda utmaningen jag har tagit på mig så vi får se hur mycket jag kommer hinna läsa. Hoppas lite på att hitta något på engelska i en bokhandel i Barcelona eller på Mallis.

   Den sovande rösten låter oerhört intressant!

 1. […] Aurore var där 1838 och att jag kommer dit i juni 2014. Det var en perfekt bok inom ramen för min semesterutmaning, även om författarinnan var […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.