Semester med mellanstora barn är mer semester

Bad på Landsort sommaren 2021

Bad med massa barn på Landsort och Hugo dyker i solnedgången. En av prickarna är Selma.

Semester med mellanstora barn är mer semester. Mer än med mindre barn alltså. Större barn kan roa sig själva och är roligare att ta med på utflykter och annat. men stora barn gnäller mer och har mer egen vilja. Störa barn fastnar också lättare med en skärm.

Nu är den första semesterveckan till ända och vi mår bra. Barnen tycker att vi varit på Landsort i evigheter, vilket vi faktiskt har. Det är bara det att jag och maken har jobbat här istället för hemma. Att barn har sommarlov är inte alltid semester, upplever ofta föräldrarna. Man måste ständigt roa barnen, hitta på inte alltför onyttiga luncher och får aldrig själv en lugn stund. Mina barn är större nu och har inte samma underhållningskrav. Ändå är det såklart inte helt friktionsfritt.

Jag har med mina äldre bran har fått motta avundsjuka blickar från pappan till två barn under tre. Jag måste inte ha koll på mina ungar hela tiden. Den stora får röra sig helt fritt och den lilla har även hon en cirkel där hon kan gå som hon vill. Svårigheterna med större barn är istället att få dem att slitas från sina skärmar. Jag har inte energi att helt förbjuda sånt på semestern och anser också att även barn kan behöva koppla av och koppla bort ibland.

Dagarna utan lekkamrater är de tuffaste. Då blir det mer skärm, mer bråk och mer gnäll. Bada är det som funkar i alla lägen, men det går ju inte att ligga i hela dagen, även om man är mina barn. Dessutom regnar det eller blåser det för mycket ibland. Åka båt kan vi också ägna oss åt, men den tid då båten inte rör sig är det en stor källa till bråk och tjafs.

Selma kör båt 2021

Selma kör vår nya båt.

Så kommer då de där magiska dagarna när kompisarna är flera och upptågen många. Då jag kan sitta på altanen och bara se mina barn när det ska ätas lunch och middag, eller när de en kort stund får för sig att leka just hos oss. När grannungen kommer springande och skriker till min son att de är jagade och en hel eftermiddag av lek och bus med massa barn iblandade tar vid, då mår jag som förälder.

Nu ska vi åka hem ett dygn pga ärenden (vaccinering för maken bland annat) och då ska vi passa på att gå på Pinchos för att få känna lite stadsliv. Sommaren är vacker även i Stockholm. Jag vet att vi är oerhört priviligierade som kan vara på Landsort och vid havet så mycket som vi kan, men både vi och barnen kan behöva en break ibland och en natt i våra egna sängar (som betyder just egna för barnen som samsover på landet) och lite stadsliv i vår gamla stadsdel kan förhoppningsvis leda till mer energi. När vi kommer ut igen imorgon är bästa kompisarna åter!

Bad på Järflotta sommaren 2021

Bad på Järflotta och far och son har springtävling i vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.