Recension: Wennström, Eva & Swedenmark, Annica; Det hemliga rummet; 2018

Det hemliga rummetJag fick Det hemliga rummet av Eva Wennström  och Annica Swedenmark hem i brevlådan och tänkte att en bok som handlar om några som träffats via en blogg lät för bra för att låta bli. Det är en bok som gränsar till deckargenren. Boken gav ut i år på Lind o co.

Fyra kvinnor med  fyra olika bagage träffas hemma hos Magda i hennes ärvda stuga i Norrlands inland. Simona är förföljd av sin make, Vibeke av församlingsborna och en Magda av okända. Vilka smyger omkring i skogen och spionerar på dem? Och varför är Amelie så butter? Och vilken hemligheter döljer egentligen konfirmanderna som anförtrott sig åt prästen Vibeke?

Det är upplagt för en bra deckare med en bra intrig och trevlig miljö. Tyvärr är personerna ganska platta och det händer till en början för extrema saker, så efter halva boken tänka jag sluta läsa helt. Jag ryckte upp mig, slutförde boken och kunde konstatera att slutet tack och lov var bättre. Men jag blev lite arg över att upplösningen inte var tillräckligt krattad för under läsningens gång. Det hade kunnat vara så mycket bättre.

Trots alla på ytan fantastiska detaljer såsom bloggare, Norrland och feministiska motiv, var detta mitt läsårs bottennapp. Jag hade önskat att boken hade tragglats några varv till, spetsats till på vissa ställen och rensats bort från extremer på andra. Men det kanske bara är jag som på senare år fått extremt höga krav på deckare.

Läs mer: Adlibris, Bokus

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

    Så bra att läsa din recension. Jag hade med den här på min lista över böcker jag ville läsa i vår, men nu kan jag lugnt känna att jag inte gått miste om något och läsa andra böcker istället.

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

      Nej, det har du inte! Smaken är ju som baken, men jag tyckte inte att de fick ihop det riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.