Recension: Vera, Yvonne; Under tungan; 1996

Under tunganYvonne Veras Under tungan hittade jag av en slump på bibblan och tänkte att en bok från Zimbabwe om sexuella övergrepp med poetiskt språk kunde vara spännande. Eller så skulle det bara bli obegripligt. Det blev tyvärr obegripligt.

Zhizhas mormor säger att tungan kan bära allt, till och med himlen. Det är under tungan som allt det onda finns. Det onda förstår vi senare är pappan som inte kan låta bli att göra saker med sin dotter som ingen pappa borde göra. Mamman är troligtvis död. Mormor är den enda tryggheten och den som Zhizha tyr sig till.

Jag förstod inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jag vill så gärna tycka om detta, för det känns som att hela temat med postkolonial afrikansk litteratur borde tilltala mig, men just Under tungan var inget jag fastnade för. Så kan det vara ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.