Recension: Ty-Casper, Linda; Awaiting trespass; 1985

Awaiting trespassNär det gäller böcker från Filippinerna har jag varit ganska dålig på det. Jag hittade Linda Ty-Caspers bok Awaiting trespass på Kindle och den har legat in min att-läsa-hög där länge. Nu i juli läste jag den så äntligen. Linda Ty-Casper är född 1931 i Manilla och skriver ofta historiska böcker om Filippinerna.

Den gamla mannen Don Severino Gil ligger för döden. I sitt liv var han en Don Juan och de som väntar på hans död är sonen och tre brorsdöttrar. När han väl avlider så stängs kistan. Varför? De olika inblandade har olika historier och alla är de nyfikna på varför kistan är stängd. Om de ska välja att öppna den eller inte beror lite på hur de önskar att leva sina liv och hur de ser på sig själva.

Awaiting trespass var inte den enklaste boken jag läst. Som jag skrivit tidigare om böcker, så släppte den inte riktigt in mig. Det blev lite rörigt med alla syskonen och jag fastnade inte riktigt för någons livsöde. Jag kunde dock fastna för vissa scener och fragment och tyckte i början av boken att den var tydligt feministisk och tog upp situationer där kvinnor diskrimineras eller förfördelas.

Det var en bok från Filippinerna. Det var inte en bok som jag kommer att bära med mig länge, men som alltid är det roligt att ha läst något från ett spännande land och till på köpet ett land jag varit i. Författaren ska ha skrivit om Marcos regim också så vet vet, jag kanske läser något mer av henne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.