Recension: Skåhlberg, Anette & Dahlquist, Katarina; En boll begraven; 2013

En boll begravenAnette Skåhlberg och hennes illustratör Katarina Dalquist är oerhört produktiva. Förra året hann jag inte med att recensera några böcker jag fick av dem och det skäms jag lite över. En boll begraven är första delen i serien om de underjordiska och den fotbollsälskande Patrik.

I Patriks familj spelar alla fotboll, men systrarna är mycket mer framgångsrika än Patrik. Medan de spelar på elitnivå så platsar han inte i startuppställningen i sitt lilla pojklag. Han får sin chans den dagen han av en slump får kontakt med de underjordiska. För att räddas måste han vinna en fotbollsmatch mot dem.

Boken slutar med en cliffhanger och det finns fem böcker till i serien. Boken var tunn och med stor stil så att ett barn som nyss lärt sig läsa lite längre texter kan läsa den. Den handlar om en kille som gillar att spela fotboll, men det är tjejerna i familjen som är norm och de som är bra. Sådant gillar jag! Det är genusmedvetet utan att skriva någon på näsan. Gillar barnet sagor och övernaturliga väsen så är det här en bra bok att sätta i handen på sin 10-åring.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.