Recension: Offill, Jenny; Avd. för grubblerier; 2014

Avd. för grubblerierJenny Offills bok Avd. för grubblerier gavs på svenska ut på Natur och Kultur i år. Den handlar om äktenskap och det kan gå när allt inte blir som man tänkt sig och det är 180 sidor grubbel.

Huvudpersonen träffar en man, blir kär, blir gravid, får missfall, blir gravid igen och får barn. Någonstans i alltihopa förlorar de greppet om varandra. Huvudpersonen är författare och ska skriva en bok men kolik kommer emellan och senare i livet en otrohetsaffär som hon upptäcker att hennes man har. Allt är skrivet på ett grubblande sätt som verkligen fångar läsaren även om berättelsen är ganska så vardaglig och inte särskilt unik.

Jag fångades direkt av berättelsen för att den en skriven på ett sådant spännande språk. Det är egentligen bara lösryckta fragment som tillsamman bildar en helhet, men jag hade ändå inte svårt att följa med i berättelsen.

Eftersom jag själv sitter i en situation med man och ett litet barn kunde jag känna igen mig i mycket. Min son har inte haft kolik och min man har mig veterligen ingen affär och livet är inte ångestfyllt för mig, men samtligt kan jag känna att ingen går säker, när som helst kan vi hamna där om vi inte ser upp. Jag läste, blev ledsen, fick lite ångest, men kände någonstans också hopp. En bra bok som uppfyllde de förväntningar jag hade innan!

Läs mer: Adlibris, Bokus, Bokhora, Kulturkollo, Fiktiviteter, SvD

2 kommentarer

2 pingar

  1. Jag har precis ställt mig i bibblan-kön för den här boken. Nu är vi ju förbi småbarnsåren men jag minns med fasa kombon av ett barn som bara skrek och en man som jobbade i London… Kanske dumt att återuppliva de minnena 😉

    1. Haha ja du kanske ska tänka dig för! Men skämt åsido så kommer du säkert känna igen dig en hel del.

  1. […] på huvudgatan Jag heter inte Miriam M varken mer eller mindre Avd. för grubblerier Det blå mellan himmel och hav När kejsaren var […]

  2. […] 3 h lyssning). ISBN: 9789127145733, 9789188315403. Andras röster: Bearbooks, Bernur, Bokhora, Feministbiblioteket, Fiktiviteter. Köp hos t.ex.: Adlibris, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.