Recension: Noll, Ingrid; Mina älskades huvuden; 1993

Mina älskades huvudenJag vet att jag har läst Mina älskades huvuden av Ingrid Noll. Jag vet att jag älskade den, men jag minns inte vad den handlade om. Därför läste jag om den.

Maja och Cora är bästa vänner och de gör precis allt för varandra. De till och med täcker upp för varandras bestialiska mord. Men trots att det handlar om två flickor, senare unga kvinnor, som stjäl och dödar så är det en fin berättelse om vänskap. Det är också en berättelse om dysfunktionella familjer, dels dem som inte har så mycket pengar och dels dem som har mer än de behöver. Både Maja och Cora suktar efter kärlek och vet inte riktigt hur de ska bete sig gentemot män. Maja blir gravid som nittonåring med en katolsk läkarstudent och gifter sig med honom. Cora hittar en rik äldre herre i Italien. Det är i den äldre herrens hus som de senare kommer att bosätta sig båda två, eller alla tre om man räknar med Majas son.

Jag blev besviken. Jag tyckte inte alls att Mina älskades huvuden var bra. Jag läste och läste och bara önskade att det skulle ta slut. Men så var det ca 100 sidor kvar och då vände den lite. Var det bara det sista som jag mindes? Var det därför jag tyckte den var så bra? Eller kunde jag som 37-rång helt enkelt inte se igenom att huvudpersonerna dödade alla de inte ville ha i sitt liv och som förstörde deras planer? Jag vet inte om jag ska läsa Den lömska apotekaren och därmed riskera ännu en besvikelse.

4 kommentarer

2 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861

  Jag minns också att jag *älskade* den boken och hittade strax innan jul den och två till av Ingrid Noll i en bokbytarbod – eftersom jag ju vet att jag älskar Ingrid Noll tog jag hem alla tre. Som jag har läst. För länge sedan. Vad trist när böcker inte lever upp till ens minnen av dem. Eller att man förändras och inte får samma feeling. Jag tror jag sorterar in Ingrid Noll i bokhyllan och klappar på dem ibland.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861
   • Hanna5 januari, 2015 kl. 08:36
    Författare
   • Svara

   Precis samma sak för mig! Eller jag köpte dem för 10 kr styck från ett bokbord på landet, Men du har alltså inte läst om dem än? Den här var väl ok, men Tuppen är död var direkt dålig tyckte jag.

   1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861

    Jag vågar inte läsa om dem! Alltså, Tuppen är död tycker du är dålig nu va – för jag kommer ihåg Nolls samtliga som luriga och bra.

    1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861
     • Hanna6 januari, 2015 kl. 06:35
      Författare
     • Svara

     Jag förstår att du inte vågar nu efter mina utspel. Jag vet dock inte om jag läst Tuppen är död förut. Gillade den inte nu. Men vet att jag älskade denna och Apotekerskan som jag nu inte vågar läsa om 🙁 Men av egoistiska skäl vill jag att du ska läsa om dem för att höra om du får samma upplevelse som jag 😉

 1. […] Noll, Ingrid – Mina älskades huvuden […]

 2. […] från både DDR och BRD. Fler kända författare att nämna är Juli Zeh, Charlotte Roche och Ingrid Noll. Jag har läst många böcker på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.