Recension: Margineanu, Felicia; Uppkopplad; 2015

UppkoppladFelicia Margineanu blev känd över en natt när hon ordnade en demonstration på Sergels Torg dagen efter att Sverigedemokraterna kommit i i riksdagen 2010. Till demonstrationen kom 10 000 personer och det Felicia gjort var att starta ett facebookevent. I Uppkopplad berättar (Modernista) hon om sociala mediers möjligheter och vad du kan göra för att lyckas via digitala kanaler.

Felicia har själv hoppat av skolan för att satsa på sitt företag som håller på med fotografering. Hon är glad för att hennes föräldrar lät henne satsa på sina drömmar och uppmanar andra att göra det samma. Samtidigt säger hon att det kan vara bra att gå ut skolan. Hon intervjuar massor av personer som gjort olika projekt i sociala medier och därigenom blivit framgångsrika. Varje del avslutas med en checklista så att du själv ska kunna kopiera idén.

Det här är en bra bok för dig som är ung och vill lära sig sociala mediers kraft. Men jag är inte så ung och kände mig mest bortkommen. Jag kände mig som mamman som aldrig i livet skulle låta min unge hoppa av skolan för att följa sina drömmar och sedan läste jag vidare med viss skepsis. För att Felicia skulle återfå ett tappat självförtroende ställde hon upp i Fröken Sverige. Det rekommenderar jag verkligen inte någon ung människa att testa. Men usch så vuxen och tråkig jag känner mig nu. Du som är ung och har framtiden för dig – läs boken och ta till dig av råden!

Felicia Margineanu har fått pris av Företagarna. Det är ett stipendium på 25 000 kr och det kan man få om man är en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap, har en långsiktig ambition med sitt engagemang samt kan visa på ett gott ledarskap. Hon har startat företaget Oh snap! som är ett normkritisk fotoverksamhet och agentur för unga tjejer.

Läs mer: Adlibris, Bokus 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.