Recension: Liksom, Rosa; Kvinnan vaknade; 2006

Finland berättar rådjurens himmelInom ramen för min EU-läsning har jag läst flera noveller ur Tranans novellsamling Finland berättar: Rådjurens himmel. Jag recenserar dem som jag fann mest intressanta för Feministbiblioteket.

I Rosa Liksoms novell Kvinnan vaknade vaknar en kvinna, går upp och sätter på sig fula kläder som hon ogillar och åker till jobbet. Det är ingen där och hon hittar inte sitt kontor. Hon kommer hem, sätter på sig snygga kläder som hon också avskyr och åker till jobbet.

Det är svårt att säga om jag gillar detta i all sin knepighet eller om jag bara tyckte att det var konstigt. Jag lutar åt det första. Jag läste den korta novellen två gånger, för att verkligen få med mig alla detaljer men jag ska ändå inte ge mig på någon tolkning, för jag vet inte riktigt vart jag ska börja i så fall. Jag konstaterar ändå att jag blev sugen på att läsa mer av Rosa Liksom.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.