Recension: Lankester Brisley, Joyce; Vad som sedan hände Milly-Molly; 1932

Vad som sedan hände Milly-MollyDå har jag läst den tredje och sista boken om Milly-Molly, som finns på svenska, Vad som sedan hände Milly-Molly. På engelska heter hon Milly-Molly-Mandy och böckerna av henne är skrivna av Joyce Lankester Brisley. Jag har tidigare skrivit om Känner du Milly-Molly? och Vill du veta mer om Milly-Molly?. Böckerna är skrivna 1928-1932.

I Vad som sedan hände Milly-Molly får vi följa Milly-Molly och hennes familj och vänner under ett år. Tidigare har jag haft en känsla av att det mest är sommar och sol, men i den här är det både karg vår och jul. Jag vet inte om det är jag eller boken, men jag kände att hela historien tappade lite. Det var mycket av samma, men barnets uppskattade det så jag ska inte klaga.

I den här boken upplevde jag att det var mer fokus på stereotypa könsroller. Det var många meningar som syftade på att Milly-Molly och Susan kunde göra saker bättre eller sämre än Billy Blunt för att de var tjejer. Sådant fick jag mörka lite i läsningen. Efter tre böcker på raken är jag mer än lite trött på Milly-Molly. Har övertalat dottern att gå vidare med annan spännande litteratur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.