Recension: Janouch, Katerina & Lindman, Mervi; Ingrid vill bada; 2007

Ingrid vill badaDe mest kända böckerna för små barn handlar om pojkar. Huvudsyftet med den här bloggen är att lyfta upp böcker av och om kvinnor. I fallet barnböcker så känns det uppdraget ännu viktigare. Ingrid vill bada är en vardaglig bok om ett barn som vill bada. Katerina Janouch och Mervi Lindman har valt en busig flicka som huvudperson i sin bok, som kan fungera som lite stöd för föräldrar vars barn inte tycker om att bada.

Tyvärr är busiga flickor inte en självklarhet inom barnlitteraturen och när jag såg Ingrid kan bada på biblioteket så lånade jag hem den. Tidigare samma dag hade jag sett flickmammor frustrerat be om tips på barnböcker som handlar om flickor. Jag kände inte till boken innan eller fått tips om den, utan jag bara fångades av den så enkla storyn och så flickan i huvudrollen.

Det enda som känns lite jobbigt efter att ha läst Ingrid vill bada är att jag reagerade och tänkte att jag måste skriva om den. Den borde ha varit en bok i mängden som jag plockat upp av en slump och som skulle fått vara bra bara i sin enkelhet. Nu blir den någonting mer. Det blir normbrytande och modernt, för att vi faktiskt inte har kommit längre.

Det finns fler böcker om Ingrid och de kommer jag definitivt att läsa för mitt barn!

Läs mer: Adlibris, Bokus

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

    Mina barn gillade både den och Ingrid o Baseluskan när de var små.

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

      Jag ska beställa båda så att vi har! Ingrid badar är bra att ha med i badrummet när barnet inte vill skölja ur sitt schampo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.