Recension: Gustavsson, Per; När prinsessor tar semester; 2008

När prinsessor tar semesterPer Gustavssons prinsessor är fantastiska, rosa eller inte. Jag tycker att det är lite småaktigt att kritisera hans böcker för färgen på omslaget, för det är ju faktiskt vad de rosa prinsessorna gör som är det viktigaste, inte vilken färg boken har.

När prinsessor tar semester är lika hejdlöst rolig som Så gör prinsessor och När prinsar fångar drakar. Prinsessorna åker iväg för att tälta och allt som inte borde hända händer, bensinen tar slut, det regnar och de har glömt tälten hemma. Ändå fixar de till allt och tämjer några hyenor och tar sig hem igen.

Jag är såld på Per Gustavssons prinsar och prinsessor. Han levererar annorlunda könsroller och han gör det både från flickornas och pojkarnas perspektiv. Att sedan böckerna är blå och rosa, det tycker jag bara gör det bättre. Den blå boken för pojkar innehåller en berättelse om en prins som måste ta en prinsessa till hjälp för att klara svåra saker. De rosa böckerna handlar om prinsessor som är tuffa, coola och hjälper prinsar och andra människor. Jag kan inte se något dålig i det.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] När prinsessor tar semester av Per Gustavsson […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.