Recension: Goldberg, Helene & Cour, Markus la; Slottet med de många rummen; 2008

Slottet med de många rummenJag fick tips av Liselotte att läsa Slottet med de många rummen av Helene Goldberg och Markus la Cour. Boken tar upp olika sätt att få barn på. På Lidköpings stadsbibliotek, där jag lånade boken, stod den inte bland barn böckerna utan på föräldrahyllan. Det är nog rätt. Det är inte en barnbok som vilken som helst, utan en bok att får hjälp med att förklara hur ett barn kan bli till.

Ett par som har svårt att få barn kommer till ett slott där de kanske kan få hjälp med den saken. I de första rutiga rummet får de veta hur de flesta barn blir till. Det sättet har paret redan testat så de går vidare. I det randiga rummet träffar de två kvinnor som inte kan får barn tillsammans. I det rummet kan man få säd i present. I ett blommigt rum kan man få adoptera barn. Men Martin och Malin i den här boken går till det sista rummet, det prickiga, och får det hjälp med att sätta ihop ett barn i ett provrör. Det lyckas och de får en liten dotter.

Det är en fantastisk bok ha läsa för sitt barn som inte har kommit till i det rutiga rummet. Vår Hugo blev till i det prickiga rummet och jag blev glad av att kunna få hjälp med att berätta det. Boken är dansk och jag var lite orolig för bristande genusperspektiv, men de olika läkarna i boken är i vilket fall både kvinnor och män. Viktigt var också att också homosexuella fick vara med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.