Recension: Fearon, Isak & Roberth; Prinsen & pojken; 2013

Prinsen och pojkenBoken Prinsen och pojken är skriven av det äkta paret Isak och Roberth Fearon och handlar om en prins som inte vill ha en flicka utan en pojke som hjärtevän. Boken är tecknad med magnainspirerade bilder. Det känns lite svårt att skriva en recension på den när Bokunge har vunnit pris för sin, men så ska man ju så klart inte tänka.

I makarna Fearons saga så är prinsen i staden bland molnen ensam och vill ha en hjärtevän. Han finner ingen bland flickorna, utan vill ha en pojke. Han skriver ett brev som han låter vinden sprida och en ensam pojke i skogen finner det och ger sig ut för att leta upp prinsen. När de möts inser de att den andre är den de letat efter i hela sitt liv och det kommer också att leva lyckliga tillsammans i alla sina dagar.

Eftersom Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist redan gjort en bok på precis samma tema, Prinsessa Kristalla, så kan jag inte låta bli att fundera över varför den inte är lika haussad som Prinsen och pojken. Något säger mig att även i gayvärlden så är det männen som är norm och det återspeglas ofta i den här typen av kulturyttringar. I vilket fall som helt så är det en bra bok som bryter mot normen och jag läser den glatt för mitt barn så att han får lite andra perspektiv än de heteronormativa.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.