Recension: Bonvicini, Catarina; Den perfekta älskarinnan; 2006

Italien berättarJag har läst berättelser ur Tranans novellsamling Italien berättar: En förebådande dröm. Den fokuserar på samtida, lite yngre författare. Jag recenserar dem som jag tycker passar bäst för Feministbiblioteket.

Catarina Bonvicini är född 1974 och har skrivit mycket om mänskliga relationer och vuxnas relationer till barn i den italienska samtiden. Den perfekta älskarinnan handlar om en kvinna som beskriver sig som mönsterälskarinnan. Hon är den som aldrig vill att han ska lämna sin fru och alltid ser till att hans äktenskap klarar sig. Men en dag sitter hon ändå där med en förälskad man som jobbar hela tiden och varannan vecka är det hon som får ta hand om hans två barn. Hon slits mellan exfrun, barnen och maken och för barnens skull måste hon hålla ihop.

Novellen visar på något som förmodligen är ett vanligt fenomen i mindre jämställda relationer. När mannen jobbar mycket får den nya kvinnan ta hans om hans barn. Kvinnan i den här berättelsen är en god kvinna som ändå gör det bästa för sina styvbarn, även om hon inte har önskat dem och de sannerligen inte har önskat henne. Det känns som ett stort hån att den nya mannen sedan är otrogen mot henne. Mycket bra och mycket verklighetstroget!

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] alla kategorier: Den bästa älskarinnan Sorgligaste: Den sista eftermiddagen Roligast: […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.