Recension: Avel, Christine; Skulle Tchen lyfta upp myggnätet?; 2006

Frankrike berättarInom ramen för min EU-läsning ville jag passa på att läsa noveller ur Tranans samling Frankrike berättar: där vi står nu. Jag har valt ut dem jag tyckte platsade bäst i Feministbiblioteket och recenserar dem en och en.

Christine Avel har skrivit en rolig berättelse om en kvinna som blandar ihop en tillfällig älskare med en roman hon tycker mycket om. Skulle Tchen lyfta upp myggnätet? utspelar sig i ett främmande land och personer som båda är stationerade där träffas. De uthärdar ledan som sysslolösheten på jobbet medför, med att ha sex med varandra. Kvinnan vill att mannen ska läsa en bok, men han kommer aldrig så långt. Hon å sin sida bygger hela den sexuella relationen på boken, läser högt för honom och när han somnar så väcker hon honom och de älskar passionerat.

Det var en lustig historia som jag smålog åt mest hela tiden. Den kommer nog inte lämna några djupare spår, men trots det var det den en av de bästa novellerna jag läste i den här samlingen. Den var lite härligt litteraturnördig, även om jag tror att den för min del hade vunnit på att jag haft någon aning om vad det var för bok.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.