Recension: Ask, Rikard & Falkengren, Jutta; Ett monster med snurrig päls; 2013

Willa holma förlagEtt monster med snurrig päls uppmärksammade att jag hade barnboksvecka och undrade om jag ville läsa boken Ett monster med snurrig päls av Rikard Ask och Jutta Falkengren. Jag sa givetvis ja till det erbjudandet.

Monstret med snurrig päls vaknar en dag av att hon har förfärligt ont i magen. Hon beger sig iväg på jakt efter en häxa som sägs kunna bota magknip. En drake följer henne på vägen, men häxan kan inte hjälpa dem. När de kommer fram till drakens bo föder monstret ett barn och sedan lever de tillsammans alla tre lyckliga i alla sina dagar.

Boken är på rim och har ett bra flyt, men man måste läsa igenom den ett par gånger innan rimmen sitter. När jag läste den högt första gången hängde jag inte med alls. Nu tycker jag om den, men den har tyvärr inte blivit någon favorit hos barnet än. Det behöver inte betyda något i sammanhanget, för det han inte tycker om idag kan han älska imorgon. Jag tyckte mest om att trollet, som var fult med snurrig päls och stora huggtänder var en hon. Det är alltid lika kul när bankböckers kvinnliga karaktärer inte måste vara söta. Draken får vi inte vad hen har för kön, men det är inte heller viktigt. I slutet av boken få vi veta lite mer om alla figurer, exempelvis vad de har för favoritmat. Det tror jag kan bli roligt att prata om framöver när barnet är lite större.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.