Recension: Andrée, EliSophie; Mitt namn är; 2017

Mitt namn ärDet är inte ofta som jag tackar ja till att läsa egenutgivna böcker eller från för mig helt okända små förlag, men ibland ger jag även de böckerna en chans. När EliSophie Andrée frågade om jag ville läsa hennes feministiska dikter tackade jag ja. Mitt namn är är utgiven på Smockadoll förlag. Det är alltid lite läskigt att läsa böcker där jag varit i kontakt med författaren eftersom man ju inte vill såga någon man har kontakt med. I det här fallet behövde jag inte oroa mig.

Dikterna är feministiska, arga, känslosamma och kärleksfulla. Allt i en salig blandning. Vissa är mer arga och andra mer kärleksfulla. Jag kan tycka att det blir lite mycket när ilskan lyser igenom hela tiden, men det gjorde i dessa dikter. Det var en fin blandning, men alla med en glödande feminism som det står i bokförlagets baksidestext.

Jag tyckte mycket om den lite humoristiska (för man måste ju skratta åt eländet) Troll. Den vi visa lite stilen i dikterna.  Jag tyckte nog att Troll var den bästa, även om den inte är den med mest känslor.

Jag tänker ibland
På hatet som lyser igenom
tangentborden
och jag kan inte låta bli att undra
om de är så fantasifulla
gällande endast mig
eller om varje nättroll
har ett word-dokument
där de bara copy-pastear vilket hat
som ska ut och härja idag

Det enda jag inte begriper är varför hela boken är i versaler. Det känns mycket märkligt för mig som är van vid att jobba med text. Jag gissar att det inte är okunskap eller slump, utan att det finns någon tanke kring det. Men jag lämnar det vid ett stör och väljer att fokusera på innehållet som jag tyckte om!

Läs mer: Adlibris, Bokus

3 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Jag lyssnade på någon av hennes uppläsningar på Youtube och tackade ja till ett recensionsexemplar av denna, men det har inte dykt upp. Kanske har PostMord försnillat det? Får nog skicka en puff för jag tror att jag verkligen skulle gilla.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna15 november, 2017 kl. 10:52
    Författare
   • Svara

   Det var bra, så gör det! Det tog lite tid innan jag fick det, men det var ju ändå ett tag sedan det kom.

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
  • EliSophie15 november, 2017 kl. 10:50
  • Svara

  Tjena!
  Vad kul att du gillade den!
  Anledningen till varför hela boken är skriven i just versaler har att göra med nätet och hur vi ”skriker” på nätet med versaler liksom aka jag vrålar ut min poesi 😉
  Hoppas det gjorde allting lite tydligare!
  Hälsningar författaren EliSophie 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.