Recension: Lövestam, Sara; Önska kostar ingenting; 2015

Önska kostar ingentingJag tyckte mycket om Sara Lövestams första bok om den papperslösa detektiven Kouplan så jag lånade alla av mamma och har nu läst nummer två i serien, Önska kostar ingenting. Läget är just nu sådant att jag varvar lättsmälta böcker med portugisisk smal litteratur och där passar Kouplan bättre än mycket annat.

I Önska kostar ingenting kommer Kouplan i kontakt med en politiker som blivit sol och vårad av sin före detta flickvän. Hon vill inte komma ut som vare sig lesbisk eller lurad och kan därför inte gå till polisen. Ett perfekt uppdrag för papperslösa Kouplan. Men vad han inte räknar med är att han har att göra med en mycket manipulativ människa. I den här boken får vi veta mer om Kouplans bakgrund och får följa med på en återträff med hans före detta flickvän och hennes kollektiv i Jönköping.

Önska kostar ingenting är minst lika bra som sin föregångare, men i den här boken blir Lövestam än mer politisk. Det handlar mycket om moral och vem som egentligen har rätt till pengarna. Jag tyckte om att vi fick mer bakgrund och mer av Kouplans privata historia. Jag kommer snart att påbörja den tredje delen i serien. Som jag skrev i inledning, precis vad jag behöver just nu!

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] som läst: Feministbiblioteket, Fiktiviteter, MsHisingen, Neras bokrecensioner, Dagens boktips, Som ett […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.