Nyårslistor 2021: Årets bästa fackböcker

2022

Jag läste verkligen inte mycket facklitteratur 2021 och därför är urvalet rätt skralt. Jag läste några riktiga fullträffar och här skriver jag om de fem främsta facklitterära läsupplevelserna förra året. Det är en blandning av olika typer av fackböcker och jag tryckte att det var roligt att jag fick en liten bredd, trots skralt urval.

Hur man botar en fanatiker av Amos Oz: Jag hittade boken i bokhyllan på Landsort och den har antagligen tillhört min svärmor. Jag blev grymt imponerad och njöt mig igenom hela den korta boken.

Kvinnor jag tänker på om natten av Mia Kankemäki: En hajpad bok som jag, efter den lite sega inledningen, kom att älska!

Hongkong RIP av Simona Mohamson: Jag äskar att läsa politiska reportageböcker och särskilt när det handlar om länder jag varit i.

What a mäss av Marcus Stenberg: En helt underbar fotobok för alla oss som älskar bokmässan!

How dare the sun rise av Sandra Uwiringiyimana: Det är inte alltid så bra kvalitet på böcker om människor som flytt, men jag tyckte om Sandra Uwiringiyimanas bok om uppväxten, kriget och flykten från Kongo-Kinshasa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.