Novell-lördag: Tjeckien

Tjeckiens flaggaFörra veckan introducerade jag novell-lördag här på Feministbiblioteket och det var en idé jag kom på efter att ha lånat ungefär hälften av alla Tranans novell-samlingar från specifika länder. Österrike, ett land jag bott i, fick inleda och idag är det dags för Tjeckien. I Tranans antologi Tjeckien berättar: I sammetens spår fanns endast tre noveller skrivna av kvinnor och dessa kommer jag att recensera under dagen. Första recensionen kommer om en timma, kl 13 och kl 16 publiceras ett avslutningsinlägg. Häng med!

Jag har inte tidigare läst något av en kvinnlig författare från Tjeckien och av manliga författare har jag endast läst nobelpristagaren Jaroslav Seifert. Slavenka Drakulic har skrivit om Tjeckiska kvinnor i en av sina böcker (Hur vi lyckades överleva kommunismen).

Alla noveller i Tjeckien berättar är skrivna efter kommunismens fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.