Novell-lördag: Kanada

Canadas flaggaIdag stavar jag Kanada med K eftersom jag ska recensera böcker ur Tranans novellsamling Kanada berättar: Minne av vatten. Jag har inte bara läs de recensioner jag kommer att recensera, utan den här gången hela boken. Vi har dessutom diskuterat novellerna tillsammans i en facebookgrupp under sommaren.

Först lite om de noveller som inte kommer att publiceras under dagen. jag tyckte mycket om Filmen vi gjorde om pappor av Pasha Malla. Han handlade mycket om livet och hur  pojkar växer upp och blir män. Gilles Pellerins Skuggad påminde lite om Paul Auster och i den novellen vet vi inte vem som förföljer vem. Kanadensisk erfarenhet av Austin Clarke handlar om att vara invandrare (Från Barbados) i Kanada och till en början lovade den mycket gott. Men den slutade tyvärr inte lika bra som den började.

Idag kommer jag att recensera sex noveller, alla skrivna av kvinnor. De handlar om kroppshat, kulturkrockar och svek. Bland mycket annat. Den första recensionen publiceras klockan elva och sedan kommer det en i timman och slutligen ett avslutningsinlägg klockan fem. Häng med under dagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.