Novell-lördag: Grönland

Grönlands flaggaNu bestämde jag mig hastigt och lustigt för att det trots allt blir en novell-lördag idag. Lite senare än vanligt och med långt färre inlägg än vanligt. Jag har nämligen läst Ung i Grönland – ung i världen från Kabusa förlag och känner för att skriva om den. Eftersom åtta av tio noveller i den är skrivna av tjejer så tycker jag att det känns fånigt att bryta ut dem och recensera dem en och en. Därför skriver jag om hela boken och sedan kommer ett avslutningsinlägg med lite reflektioner om novellerna och om grönländsk litteratur.

Jag är så glad att Kabusa har gett ut den här novell-samlingen. Förra sommaren, när jag läste massor av böcker från Norden var det svårt att hitta något från Grönland av kvinnliga författare. I Ung i Grönland är det unga, förhoppningsvis blivande författare, som skriver korta noveller om hur det är att bo på Grönland och hur människor i andra länder ser på grönländare när de åker utomlands. En minst sagt spännande läsupplevelse! För den som kan grönländska finns novellerna även på originalspråk (nio är skrivna på grönländska och en på danska).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.