Norden-utmaning – status

Jag skulle läsa en bok från varje nordiskt land av en kvinna och om kvinnor, det var den utmaning jag gav mig själv i början av sommaren. I juli reviderade jag utmaningen och kom fram till följande:

* Läsa minst fem böcker från varje nordiskt land (alternativt om en feminist från det landet, skriven av någon från ett annat land).
* Det måste vara minst två olika författare.
* Minst en bok/ett verk ska vara på originalspråk.
* Läsa minst en bok från de nordiska de självstyrande områdena Grönland, Färöarna och Åland.
* Försöka hitta en bok om eller av samiska kvinnor.
* Uppmärksamma nordiska kvinnor under Veckans feminist, minst två från varje land och gärna en från de andra nordiska områdena.
* Avsluta med en sammanfattning om verk, författare och feminister från varje nordiskt land (redogöra för vad jag läst, vad jag läst tidigare och vad jag kommer att läsa i framtiden).

Allt skulle vara klart till bokmässan som är nästa helg. Två dåliga saker. Jag kommer inte att ha råd att åka till bokmässan och det gör mig lite ledsen. Det andra är att jag inte hinner bli klar. Men det sista är verkligen ingen katastrof. Jag är klar med Sverige och Finland  och kommer inom kort att presentera vad jag läst och vad jag skulle vilja läsa mer om. Jag har varit lite dålig på Veckans feminist och där får jag ta och skärpa mig lite.

Jag ska försöka att avsluta allt jag har på gång av nordiska författare, men det är så mycket annat som tar min uppmärksamhet. Så många recex av spännande böcker och annat kul jag har sett fram emot att läsa. Inom några dagar ska jag sätta igång med presentationerna och jag kommer att presentera ett land i veckan (det är mitt mål).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.