I december blir det nobelfest på Feministbiblioteket

Feministbiblioteket nobel

Jag har läst alla nobelpristagare och det ska firas med en nobelfest i december. Från och med en första december och fram till jul kommer det vara fullt med inlägg som på ett eller annat sätt rör Nobelpriset i litteratur. Det kanske känns märkligt att jag gör den här hyllningen nu, när Svenska Akademien har krisat, men jag tänker att priset är fortfarande stort och jag kommer att belysa det från flera håll.

Julkalender om kvinnor som kunde fått priset

Det blir en julkalender i år också som går i Nobels tecken. Förra året handlade det om kvinnor som borde få priset. I år blir det istället kvinnor som borde fått priset (men som inte dag inte finns mer). Jag har gått igenom gamla nomineringar och sedan lagt till självklara kvinnor som borde fått priset om världen sett annorlunda ut för sisådär 100 år sedan.

Alla nobelpristagare

De män och få kvinnor som faktiskt fått priset ska också hyllas. Under en vecka runt Nobeldagen kommer nig att få läsa bäst- och sämstlistor, boktips och annat skoj. Ni som vill läsa alla Nobelpristagare en vacker dag kan var extra uppmärksamma just den veckan.

Ge mig tips!

Jag vill som vanligt att det ska vara en så interaktiv månad som möjligt. Ge mig gärna tips på din bästa bok, skriven av en nobelpristagare. Jag ska försöka samla ihop alla titlar som kommer in på olika sätt, i kommentarsfält, på Twitter eller Instagram. Skriver du i sociala medier så använd gärna #fembibnobelfest2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.