My Little Pony – mer feministiskt än jag trodde

Jag och Hugo på My Little PonyIdag har jag fått genomlida My Little Pony – The movie. Det var inte så illa som jag befarat och framförallt är det en film som klarar Bechdeltestet med råge. Jag har aldrig tänkt att My Little Pony är bra filmer, men Hugo har älskat dem i flera år så jag tyckte såklart att han skulle få se filmen. I övrigt kunde jag nog bara se en till pojke på filmen.

Jag skulle kanske inte säga att My Little Pony är feministiskt, men det är ett sätt att möta flickors prinsessdrömmar och göra prinsessorna (ponnyn Twilight är prinsessa) till hjältinnor. Twilight och hennes vänner riskerar sina liv för att rädda världen från ondska och de gör det inte sällan med hjälp av andra kvinnliga karaktärer. I den här filmen var det en pirat som fick en hjälteroll, en pirat och hennes manliga underhuggare. Det var få manliga karaktärer med och de fick spela andrafiolen.

Jag tycker att det är underbart att det finns filmer där det är tjejer i alla roller, från den fega till den modigaste av de modiga. Även om det inte är den kvalitativt bästa filmen eller filmen som har det tydligaste feministiska budskapet. Det är också helt fantastiskt att jag har fått en son som tydligen inte alls har reflekterat över att det är tjejer som är hjältar och att han inte är tjej, utan att han bara gillar My Little Pony för att det är bra och spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.