Recension: Tavu, Flora; Moments of nil; 2015

Moments of nilFlora Tavu är en författare från Brunei. Hon är född och uppvuxen på Filippinerna, men flyttade som tonåring till Brunei. Idag är hon gift med en man från Brunei och hon har konverterat till islam och har bytt namn. Flora Tavu är, om jag förstått det hela rätt, hennes filippinska namn som hon behållit som författarnamn.

Moments of nil betyder ungefär Ögonblick av ingenting. Det är en samling dikter och prosastycken om livet och kärleken. Större delen av boken är dikter, men så kommer det en del som är en berättelse om författarens liv i små korta stycken. Eftersom övervägande del av boken var lyrik, kategoriserar jag boken som lyrik.

Det är fina dikter som jag vid en första anblick tyckte  var ganska vågade om kärlek, längtan och åtrå. Boken är ganska lång så efter ett tag insåg jag att vissa av dikterna handlar om längtan till vänner och familjemedlemmar, mer än till någon av det motsatta könet i samma ålder.

Boken är utgiven på ett egenutgivningsförlag och min samlade bedömning är att den skulle tjäna på en kraftig redigering. Det finns fina dikter och några berättelser är gripande, men som helhet är det inte en fantastisk läsupplevelse. Eftersom Flora Tavu verkar räknas som en bruneisk författare så prickar jag utan någon större entusiasm av Brunei på min jorden runtläslista.

Läs mer: Amazon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.