Midsommardagen och jag förbereder nobelfest

Henryk Sienkiewicz Quo Vadis?

Midsommardagen är nästan bättre än midsommarafton. Samma goda mat, tårtan smakar bättre dagen efter och ingen stress med maten. Dessutom tid till läsning och lite träning. Svårslaget! Nu var det dock så att Landsort skulle visa sig från sin blåsigaste sida den här helgen, och när det blåser här så blåser det rejält. Idag var det lite kallare än igår och det lilla var lite avgörande. Men som sagt, läsning och träning stod på schemat och genomfördes!

Jag har börjat läsa Henryk Sienkiewicz Quo vadis? precis enligt plan. Jag satte upp målet att jag skulle läst alla nobelpristagarna utom honom till midsommar för att plocka fram den gamla boken som samlat damm sedan sommarfesten 2009 eller något sådant. Jag köpte boken på loppis här på Landsort för att jag kom på att han faktiskt fått nobelpriset och att jag borde läsa boken. Men andan har hittills inte fallit på och därför tyckte jag att Sienkiewicz fick bli en värdig avslutare i mitt nobelprisprojekt.

Nu är boken påbörjad, men jag spar den här till nästa gång jag kommer ut. Det är om en och en halv vecka och så spännande var inte de första 33 sidorna att jag inte kan vänta. Nu ser det ju av allt att döma ut som att jag kommer att ro iland den här utmaningen, men blir jag klar nu så kommer jag bara kunna säga att jag läst alla nobelpristagare ett par månader. Sedan ska Svenska Akademin tillkännage årets och förra årets pristagare. Jag ska såklart läsa dem också.

Nu förbereder jag nobelfest på bloggen. Jag vet att det är lågt fram i tiden, men det är mycket som ska läsas och framförallt skrivas. Tanken är att det ska bli en hejdundrande fest som ska vävas ihop med Feministbibliotekets julkalender, som ska handla om kvinnor som borde fått nobelpriset. Har du också läst nobelpristagare? Vilka är dina favoriter? Jag ska inte berätta om allt som ska hända i december, men en gedigen läst-lista kommer du att få!

Solnedgång över Landsort

Såhär såg solnedgången över Landsort ut nu ikväll. Snart sängen och läsa lite mer i Quo Vadis!

2 kommentarer

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

    den har väntat ett tag i bokhyllan, god fortsättning på helgen, det blåser här med.

    1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

      Du får läsa den också så får vi ha en liten minibokcirkel om den 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.