Gästrecension av Gunilla Gustafsson: Lundahl, Lisbeth; Amelia Adamo – sex recept för framgång; 2000

Gunilla GustafssonGunilla Gustafsson bor i Stockholm, är aktiv i Folkpartiet Östermalm och förbundsordförande för Liberala Företagare. Man träffar ofta Gunilla på arrangemang som Liberala Kvinnor ordnar och när hon inte gör det så kraschar hon gärna på trevliga människors soffor.

 

Amelia Adamo - sex recept för framgångEn framgångsrik yrkeskvinna blir man genom att se till att ha ett ordentligt stötsystem och genom att köpa hjälp hemma.  Mediedrottningen Amelia Adamo är inget undantag. Hon tog sig in i damtidningsvärlden och blev tidigt upplyft av andra, främst kvinnor, som såg hennes framåtanda och talang. Senare som ansvarig för kvällstidningsbilagor förstod hon snabbt att den främsta talangen där var att ha hår på bröstet. Ämnen som berörde kvinnor ansågs inte intressanta. Amelia tvingades snabbt att bli väldigt affärsmässig och visa på att hennes ämnen säljer, att kvinnor är en lönsam målgrupp.

Visst är boken ett slags memoarbok, men jag skulle snarare vilja säga att det är en instruktionsbok i att göra karriär i mediebranchen. Ja, nästan alla brancher. Välj rätt man, köp hjälp, jobba mycket, var envis, lär hela tiden nytt och odla dina intressen. Det hjälper om du har ett närmast italienskt intresse för erotik. Boken heter ju trots allt SEX recept för framgång. Glöm inte heller att omge dig med duktiga människor och se även till att lyfta fram unga kvinnor i karriären, det har Amelia gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.