Lucka 8: Sayaka Muratas Hur mår fröken Furukura? från Japan

Hur mår fröken Furukura

Lucka 8 är Japan, som är ett land som man skulle kunna tycka att det borde vara lätt att hitta litteratur ifrån, ändå har jag läst mycket lite japansk litteratur. Sayaka Muratas bok Hur mår fröken Furukura? kom ut på svenska för snart två år sedan på Lind & co. Den som har läst Eleonor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman, kommer att känna igen sig.

Fröken Furukura lever ett inrutat liv utan pojkvän eller barn. Hon arbetar sedan 18 år i en närbutik och har inga planer på att sluta jobba där. Hon trivs. Alla andra har däremot synpunkter på att en 36-årig kvinna inte är gift, utan jobbar som timanställt i en butik. fröken Furukura vill bara bli lämnad ifred med sina egna val. Boken är tämligen svart och ger oss en inblick i hur det är att vara över 30 och leva som ogift i Japan.

Hur mår fröken Furukura? av Sayaka Murata är dagens boktips och du kan läsa vad jag tyckte om den här. 

1 kommentar

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

    Underbar bok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.