Lucka 17: Marilynne Robinson

Marilynne Robinson

Krans 17Nu är det dags för kalenderns enda författare som jag faktiskt inte har läst. Marylinne Robinson var dock för intressant för att inte skriva om. Hon finns redan med på min att-läsa-lista.  Jag har tänkt att jag skulle läsa Gilead

Marilynne Robinsson kommer från USA och om man bortser från en viss musiker så har priset inte gått till USA på mycket länge. Skulle Joyce Carol Oates fortfarande anses för produktiv så finns alltså Mailynne Robinsson som alternativ. Hon skriver mycket om tro och om vetenskap kopplat till tro. Boken Gilead har belönats med många prestigefulla priser. Hon skriver mycket om relationen mellan religion och vetenskap och har också berörd miljöförstöring i sina böcker. 

Jag har som sagt inte egen erfarenhet av Marilynne Robinson, men många har förordat henne som nobelpristagare. Jag tycker, nu när jag läser om henne, att hon verkar vara en författare som jag skulle gilla. Ni som har läst, vad borde jag börja med?

Jag har inte läst Marylinne Robinson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.