Lucka 13: Italien

Krans 13Idag är det Lucia och vad passar då inte bättre än att presentera tre böcker från Lucias hemland Italien? Det finns många bra kvinnliga författare från Italien och listan kan göras ännu längre, men nu har jag som vanligt begränsat mig till tre.

Neapel-kvartetten av Elena Ferrante: Jag kan inte ta upp kvinnor från Italien utan att ta med Ferrante. Hon har varit mycket i ropet i år eftersom hennes identitet blivit avslöjad mot henne vilja. Jag har läst två böcker i kvartetten, de två som finns på svenska, och är helt hänförd. I januari kommer del tre och jag räknar ner!

Stål av Silvia Avallone: Lite samma som ovan, även om det är en bok många har läst så går det inte att inte ta med Avalone. Stål handlar om ett annat Italien, bortom alla glassiga turistkataloger. Den handlar om kärlek och vänskap och drömmen om Elba.

100 Strokes of the brush before bed av Melissa Panarello: En sorglig och naken skildring av en unga kvinnas sexliv. Den har stämplats om sexuellt utsvävande men jag tycker inte rikgit att det kan kallas en erotisk roman. Sex visst, men det är mer en feministisk skildring om kvinnor och mäns olika villkor i sängen. Boken ska finnas på svenska, men jag upptäckte inte det förrän jag läst den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.