Litteratur från Sápmi

Samiska flaggan

När jag efterfrågade litteratur från den del av världen jag inte redan läst ifrån kom frågan om jag räknar litteratur från Sápmi. Det gör jag, eller rättare sagt, det borde jag göra. Jag har faktiskt inte någon särskild sida med litteratur från Sameland, men det är såklart nu åtgärdat! Jag har hittills bara läsa Ann-Helen Laestadius.

Noveller av Stina Stoor har jag fått rekommenderat från flera håll och står nu på att-läsa-listan. Andra böcker jag fått tips om är Lappskatteland av Annica Wennström och Queering Sápmi.

Finns det någon annan bok jag borde läsa av samiska kvinnor med samiska kvinnor som huvudpersoner?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.