Latinamerikansk novell-vecka

Latinamerika

Jag håller på att läsa en latinamerikansk novellsamling, En färd mot vindens ansikte av Göran Skogberg (red) från 1998. För att sätta lite press på mig själv att läsa det jag tänkt att läsa så utlyser jag här och ni ett litet minitema för kommande vecka. Det blir en latinamerikansk novell-vecka med en recension om dagen.

Jag kommer att läsa från nya länder och från länder jag redan har läst från förut. Idag läste jag en intressant novell från samlingen; Min ängel, min älskade av Javier Vásconez. Den novellen passar inte riktigt min min nisch här på Feministbiblioteket, men var oerhört intressant ändå. Den handlade om en man vars älskade pojkvän tagit sitt liv. De levde i ett samhälle som inte accepterade deras kärlek. Sorglig och gripande.

Ni kommer att få lite smakprov från en kontinent som inte jag läser så ofta ifrån och som hur mycket intressant litteratur som inte alltför sällan glöms bort. Mycket nöje!

1 kommentar

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4859

    Spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.