Lässtatus den tredje maj 2022

Shelfie maj 2022

Shelfie maj 2022. Att-läsa-hyllan (och lite nyss läst, samt tidskriften Karavan och några kokböcker som inte fick plats i kokbokshyllan.).

Det var sagt att sammanfatta min lässtatus. Jag har en rolig tid framför mig nu med spännande böcker som recensionex och i bokcirklar. Ibland vill jag stanna upp och sammanfatta vad det är jag själv vill läsa just nu. Fysiska läshögar i alla ära, men ibland är det bra att skriva ner också. Gör ni också det? Skriver ner era läslistor? Jag är lite för dålig på det.

Recensionsex: Här håller jag just nu på att läsa En vänskap av Silvia Avallone (Natur och Kultur). Den är bra hittills, men det har varit lite si och så med läsningen av olika skäl. På att-läsa-listan här står även Vända blad av Johanna Schreiber (Norstedts) och Välj mig av Sofia Rönnow Pessah (Wahlström och Widstrand).

Bokcirkelböcker: Backlashen av Irena Pozar (Weyler) står på listan för den feministiska bokcirkeln och den lyssnar jag på. Jag ska också sätta tänderna i Elif Shafaks bok 10 minuter och 38 sekunder (Tranan), som vi ska läsa i jorden runt-cirkeln.

I lurarna: När jag är klar med Backlashen ska jag läsa Karin Alfredssons senaste, Från någon som vill dig illa (Brombergs). Jag har läst och tyckte mycket om alla hennes böcker. Sedan har Ilaria Tuti kommit ut med en ny deckare på svenska, Askans dotter (Bazar), och den senaste före det läste jag vid den här tiden förra året, så det är dags igen nu tycker jag!

Läser för stora barnet: Harry Potter och den flammande bägaren håller vi på med nu och den är lång och tar tid.

Läser för det lilla barnet: Vi håller på med Kerstin och den första boken Det fina med Kerstin. Böckerna är skrivna av Helena Hedlund och hittills är den första boken mycket uppskattad av barnet (och mig).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.