Kvinnoalfabetet – S

Nawal El Saadawi

Nawal El Saadawi på Riksdagen om tvångsäktenskap. Maj 2012.

Då blir det lite lättare igen, kvinnoalfabetet – S. Men när det är lätt så blir det nästan svårt för det är så många att välja på. Läs mer av vad andra har skrivit genom enligt O.

1. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på S.

Nawal El Saadawi är en författare som jag verkligen beundrar och som skriver fantastiska böcker! Jag har dessutom haft förmånen att få lyssna på henne live (och nästan tagit på henne!).

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på S vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Sanne Salomonsen och Lis Sørensen var två favoriter från sent åttiotal. Jag återupplivar dem på nytt nu när jag försöker göra en europeiska låtlista till min Europafest om ett par veckor.

3. Vilken kvinna på S, död eller levande, tycker du borde få mer uppmärksamhet?

Jag fastnade för den turkiska författaren och feministen Elif Shafak för ett par år sedan, men har sedan inte kommit mig för att läsa boken Heder (trots att den ligger på nattduksbordet sedan länge). Tycker att hon är fantastisk och borde uppmärksammas mycket mer!

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på S har du ännu inte utforskat?

Sara Lidman har nu stått på att-läsa-listan väldigt länge. Nu köpte jag en bok av henne på Bonnies klassiker-vernissage härom veckan så nu borde det väl bli av?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.