Kvinnoalfabetet – P

Pearl Buck

Nu är det äntligen tillbaka igen – kvinnoalfabetet hos enligt O. Idag ska jag svara på hennes frågor på bokstaven P.

1. Vilken kulturell kvinna på P har följt dig länge?

Lena Philipsson var en av mina stora idoler på åttiotalet och Dansa i neon var väl hennes främsta låt då,. Sedan kom hon tillbaka och vann melodifestivalen 2004 med Det gör ont och var minst lika bra då, om inte bättre!

2. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på P.

Nobelpristagaren Pearl Buck är, precis som Linda skriver, en mycket utskälld sådan och jag har aldrig förstått varför. Den som läser Den goda jorden måste inse att hon var en värdig vinnare!

3. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på P vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

En intressant doldis, som visserligen varken har för- eller efternamn på P, men dock är mer känd för sitt smeknamn på just P är Ingela Pling Forsman. i Fyra decennium har hon försett melodifestivalen med låttexter. Hennes största framgångar är Bra vibrationer med Kicki Danielsson från 1985 och Se på mig med Jan Johansen från 1995, men hon har även gjort favoriter som 1+1=2 med Bel Air från 1985 och Jag ljuger så bra med Linda Bengtzing från 2006.

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på P har du ännu inte utforskat?

Jag har inte läst Patricia Highsmiths Främlingar på ett tåg och när till och med min faster går på mig om att jag måste läsa den så måste jag väl det!

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Pearl Buck skulle jag vilja läsa!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna16 januari, 2016 kl. 02:27
    Författare
   • Svara

   Jag rekommenderar henne starkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.